Sunday 24 October 2021

8. nädal - Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

    Kuigi profi ja käsitöölise piir on tänapäeva maailmas järjest hägusem, saab neid paigutada vastavasse gruppi mõne konkreetse omaduse järgi.

    Professionaal erineb käsitöölisest selle poolest, et ei soovi jõuda punktist a, punkti b sama hästi, kui ala teised tipptaseme töötajad, vaid soovib leida uue ja parema lahenduse. Käsitööline teab, milline siiamaani kasutatud lähenemistest on, kliendi vajaduste põhjal, kõige sobivam ja on omandanud piisavalt teadmisi, et  lahendus ellu viia. Äsja mainitud väite põhjal võime eristada isiksusi ka ühe sõnaga  - innovaatilisus. Ei ole võimalik teha midagi paremini kui teised, jättes protsessi kõik osad samaks.

    Kuigi tahtmine eristuda teistest, on kahtlemata suurim erinevus käsitöölise ja profi vahel, ei saa ignoreerida profi paratamatult suuremat teadmiste pagasit. Et mõelda midagi uut välja peab prof suutma analüüsida ja sellest tulenevalt muuta varasemate tipptegijate tööd. puudulike teadmistega, ei võib käsitööline mõista, mida prof tegi, aga ei pruugi aru saada, miks ta seda tegi.

    Tihti on käsitööliste seas kasutusel strateegia, teha juba töötavatest süsteemidest silmapaistvamaid versioone. Antud versioonid ei ole varasematest lähenemistest innovaatilisemad, kuid ohverdavad ilu ja tähelepanu hoidmise nimel mitmeid kasulikke omadusi. Prof, ei muuda töötava süsteemi komponente, kui sellel pole otsest põhjust väljaspool reklaaminduse.

    Kui käsitöölane on kõik mainitud punktid täitnud, võib teda pidada profiks.


     

No comments:

Post a Comment

Grupitöö retsensioon

Mänguelementide eetiline kasutus lastele suunatud tarkvaras      Valisin retsensiooniks töö pealkirjaga "Mänguelementide eetiline kasut...